Календар

Транспорт

Избрахме за Вас

Връх Мусала
3 дни/2 нощувки
117 лв.
Румъния
3 дни/2 нощувки
215 лв.

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел категория 3* в района на Парга
  • транспорт и транспортни разходи с автобус категория 3*
  • разходка в Янина и посещение в Додони
  • застраховка помощ при пътуване
  • водач от агенцията по време на пътуването

Цената не включва:

  • екскурзия до Некромандио и изворите на река Ахеронас (Стикс) и Парга – 10 евро
  • музейни такси (около 6 евро) Додони и Некромандио (по желание);
  • круиз „Островно приключение”: Лефкада – Кефалония - Итака-Мега Ниси - Скорпиос Мадури  - 33 евро

Престой:

4 дни/3 нощувки

Транспорт:

Автобус

Дати:

05.09 - 08.09.2013 г.1 ден София: Парга

Отпътуване от София в 06.30 часа от храм-паметник „Александър Невски” по маршрута. По пътя   почивка край Верия на чаша фрапе и прословутия местен специалитет – десерта ”Казан типи”.  Привечер настаняване в хотел в района на Парга,на брега на Йонийско море. Свобдно време за  запознаване с курорта. Вечеря и нощувка.

2 ден:  Парга – Глики

Закуска. Полудневна екскурзия с автобуса, в която ще се докоснем до античността  и свещените за  древните гърци извори на река Ахерон, приела в коритото си водите на Стикс - реката на смъртта, по която Харон с лодката си срещу монета пренася мъртвите до Хадес. Посещение на  Некромандио - древен гръцки храм посветен на Хадес и Персефона, където Оракулът на смъртта приемал смъртните, пожелали контакт с починалите си близки. Река Ахеронас и Некромандио са избрани за естествена сцена на нашумелия филм ”Сблъсъкът на Титаните” като места, където са се случили събитията, за които филма разказва. В ранния следобед  - разходка в град Парга, уникално разположен в малък залив. Парга е като красива пощенска картичка със своите удивителни четири плажа, описващи дъги по неговото протежение, а малкият остров „Св.Богородица”, разположен пред самото пристанище, допълва усещането за истински земен Рай. Престой в града за около два часа. Възможност за обяд и самостоятелна разходка до Венецианската крепост, или с туристическо влакче - панорамна обиколка на красивия град и околности (12 евро). Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ден: Парга–остров Лефкада –  Кефалония – остров Итака – остров Скорпио – остров Мега Ниси

Закуска. В 08.00 часа пътуване до остров Лефкада и пристанището в Нидри за едно истинско островно приключение, посветено на островите: Лефкада и невероятният му плаж, достъпен само по море - Porto Katsiki или Egremnoi, с възможност за къпане в кристалните води на залива; посещение на остров Кефалония и пристанището му Fiscado (единствено запазило се след голямото земетресение 1957 г.), възможност за обяд. Островното приключение продължава до митичния остров Итака, където акустираме при селището Vathy–главен град на острова: възможност за кратка разходка и покупка на сувенири от острова на Одисей и вярната му съпруга Пенелопе. Круизът продължава на север към към сателитните островчета на Лефкада: най – големият от които е остров Meganisi и пещерата Papanikolis с кратка пауза, за да запечатате тези красоти на фотоапаратите си преди невероятната възможност за къпане във водите на най-големия от трите острова, собственост на корабния магнат Аристотелис Онасис –остров Scorpios. Продължаваме морското пътешествие край другите два острова също собственост на фамилията Онасис - Sparti и Kastri. Островното приключение завършва с последни снимки на острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis и неговата вила, разположена на остров Madouri, изпречил се на обратния ни път към пристанището Нидри, откъдето започна нашето вълнуващо островно приключение. Около 20.30-21.00 завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ден:  Парга – Янина – София
Закуска. 09.00 часа освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута. По пътя посещение в Додони – древният храм с оракула, посветен на Зевс, който съществувал по времето на великия Делфийски оракул и се ползвал с не по-малка известност от него. Хората се стичали и тук от близо и далеч за съвет и предсказание от оракула на Зевс, който приемал напътствията от  мистичния „шепот” на листата на свещения дъб, намиращ се в храма. Следва отбиване в град Янина за около три часа. Градът е столица на област Епир и е красиво разположен на десния бряг на езерото Памвотис,  което заедно с острова в него е  най- забележителната туристическа атракция. Янина е свързан с историята на великия владетел Али паша Тепелски. По време на престоя си може да се  освежите с чаша ароматно кафе, да обядвате, да се разходите по тесните  живописни улички, отрупани със сувенирни магазинчета и такива, предлагащи сребърни накити с чието производство се славят ювелирите на град Янина. По желание може да посетите острова в езерото и да разгледате манастира “Св. Панталеймон”, където е живял Али паша. Понастоящем манастирът е превърнат в музей, в който са експонирани вещи на владетеля в крилото, което той е обитавал. Късно вечерта пристигане в София.


на турист в двойна стая

единична стая

дете до 12 год
с 2-ма възрастни

дете до 12 г.
с 1възрастен

320 лева

450 лева

250 лева

290 леваМинимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 души;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта;
няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.