Календар

Транспорт

Избрахме за Вас

Остров Тасос
Гърция
3 дни/2 нощувки
198 лв.
Седемте рилски езера
Рила, Седемте рилски
езера
149 лв.

Цената включва:

  • транспорт с луксозен автобус
  • 7 нощувки със закуски
  • водач-придружител
  • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • такси за вход в музеи
  • билети за корабчета
  • градски транспорт
  • медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
  • слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)
  • градска такса в размер на 2-3 EUR на човек на ден

Дестинация:

Италия

Престой:

10 дни/7 нощувки

Дати:

17.05; 24.05.2013 г.Екскурзията включва 2 нощувки  със закуски в областта на  Венеция (Лидо ди Йезоло или района на Тревизо),  2 нощувки  със закуски в Рим, 2  нощувки  със закуски в Неапол, 1 нощувка  със закуска в района на Монтекатини  Терме (близо до Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция,   Сан Марино,  Рим, Неапол, Помпей, Капри и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.


Програма

ПЪРВИ ДЕН -  18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН   – Следобед - пристигане в Лидо ди Йезоло/Тревизо. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. “Сан Марко”, базиликата Сан Марко, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Привечер - завръщане в хотела.  Нощувка.ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата Сан Марино, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.  Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.ПЕТИ ДЕН - Закуска.  Екскурзоводска програма -  църквата “Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил , Колизеума (отвън),  "Фори Романи" (отвън),, хълма Капитолия, фонтана Треви, площад “Испания”.  Нощувка.ШЕСТИ ДЕН – Закуска.  Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл.„Свети Петър”, базиликата „Свети Петър”. Разходка до пл. “Навона”, разглеждане на Пантеона. Възможност за самостоятелно посещение на Ватикански музеи. Отпътуване за Неапол. Настаняване в хотел. Нощувка.СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на  Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. На обяд – отпътуване за остров Капри. До острова се отива с кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация  на типичния ликьор  Лимончело. (Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е  около 50 EUR на човек). Нощувка в Неапол.ОСМИ ДЕН - Закуска.   Посещение на Помпей. На обяд - отпътуване за Монтекатини Терме.  Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата Санта Кроче, катедралата Санта Мария дел Фиоре, площада на Сеньорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици  - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход, която е около 11 евро, в галерията се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да  е  от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Вечерта – отпътуване за България.

Забележка: При нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цен