Календар

Транспорт

Избрахме за Вас

Остров Тасос
Гърция
3 дни/2 нощувки
198 лв.
Седемте рилски езера
Рила, Седемте рилски
езера
149 лв.

Румъния

215 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3* - 1 в Букурещ и 1 нощувка в Брашов
  • екскурзия до Замъка на Дракула;
  • туристическа програма в Брашов;
  • екскурзия до Синая и замъка „Пелеш”;
  • панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод

Цената не включва:

  • Вход за Замъка на Дракула - Бран - 20 леи за възрастни,10 леи за деца
  • Вход за Замъка Пелеш - Синая - 20 леи за възрастни, 10 леи за деца

Град:

Брашов, Бран, Букурещ

Престой:

3 дни/2 нощувки

Транспорт:

Автобус

Дати:

05.07.2013 г.ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от град Стара Загора/от ОМVбул.Славянски / за Република Румъния в 05:30 часа по маршрут Стара Загора-Букурещ.

Пристигане в Букурещ в ранния след обяд – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”.

Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовица, с население над 2 милиона жители.

По време на обзорната екскурзия ще видите най-красивите площади на града, ще имате възможност за снимки пред грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”.

Настаняване в хотел 3 *** в Букурещ.Свободно време . Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за град Синая. Туристическа програма: Разглеждане на замъка „Пелеш” и манастира „Синая”.

Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.

Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия.

Православният манастир „Синая” (XVII в.) е построен от оръженосеца на карал Карол I, след завръщането му от поклоннически тур до Йерусалим на полуостров Синай, откъдето идва названието на града и на манастира.

Около 15.00 часа отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Общинския площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”.

Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочута „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната.

Свободно време за самостоятелна разходка в Брашов. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.

Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.
Отпътуване за България след обяд и пристигане в Стара Загора около 22.30 часаМинимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители, няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.