Календар

Транспорт

Избрахме за Вас

Остров Тасос
Гърция
3 дни/2 нощувки
198 лв.
Връх Мусала
3 дни/2 нощувки
117 лв.

Истанбул

189 лв.

Цената включва:

 • 2 нощувки в хотел 3* в централната част на Истанбул (в близост до прословутия базар “Капалъ Чарши”)
 • трансфер до аквариум \"Тюркоазу\" и на най-големия МОЛ в Европа – Форум Истанбул /входна такса за аквариума се заплаща отделно /
 • посещение на двореца Долмабахче /трансфер до двореца и екскурзоводско обслужване без входна такса/
 • посещение на Одрин
 • транспорт с автобус
 • медицинска застраховка
 • ПОДАРЪК - Екскурзия до Принцовите острови

Цената не включва:

 • Пешеходна обиколка на историческия център с лицензиран екскурзовод на български език и транспорт от хотела до обектите и обратно -15 лева на турист-заявява се и се заплаща предварително в България
 • Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 36 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Нощна панорамна обиколка с автобус и с екскурзовод на български език в новата европейска част на града и Азиатската част -15лв. - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Вечеря в рибен ресторант – 28 евро
 • Вечеря и програма в нощно атракционно заведение -25 евро
 • Доплащане за единична стая: 60 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи

Дестинация:

Турция

Град:

Истанбул, Одрин

Престой:

3 дни/2 нощувки

Транспорт:

Автобус

Дати:

24.05.2013 г.
14.06.2013 г.Намаление за деца до 7 г. - 20% от редовната цена

Намаление за деца до 12 г. - 10% от редовната цена

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04.30 часа от хотел Казанлък , от Стара Загора в 05.00 часа от паркинга на ОМВ бензиностанция – Стара Загора, бул. «Славянски» и от гр. Ямбол – в 06.30 часа от ОМВ Ямбол за Истанбул.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд. Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”.
Туристическа програма по желание - Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”

В 14:30 часа туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – Изключително богатата резиденция на последните 6 османски султана, разположена на брега на Босфора. В двореца, построен в стил Барок и съперничещ с Версай и Ермитаж ще почувствате величието на най -голямата ислямска империя в света – Османската Империя. Също така ще видите и омайващата с богатството и грандиозността си Дворцова Церемониална Зала.

Туристическа програма по желание - Круиз по Босфорските брегове... :

Тази туристическа програма се заявява и се заплаща предварително в България - 36 лв на човек

Около 17.00 часа - Панорамна разходка с кораб по Босфора екскурзията започва от европейския бряг продължава покрай Азиатския бряг/продължава около 2 часа/ покрай Новия Султански дворец «Долмабахче», Чираан палас – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой» - любимо място на истанбулските творци, до втория Босфорски мост,отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар» , Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

По желание на групата посещение на атракционно заведение с типична турска музика. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска.

Туристическа програма - Столица на три империи :

Тази туристическа програма се заявява и се заплаща предварително в България - 15 лв на човек /цената включва екскурзоводско обслужване и транспорт до историческия център на града без входна такса за обектите – те се плащат на място /

В 09:00 часа туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул - Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г. като огромно съоръжение за конни състезания; Египетския обелиск, Змийската колона, Синята джамия – единствената джамия в Турция с шест минарета;

музеят “Св. София”– храмът на Божията премъдрост, който съчетава в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура, превърнат при завладяването на Истанбул през 1453 г. от Османската империя в джамия.

Топкапъ сарай (от турски: „Дворецът на портите топове“, наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.

Тези, които не желаят да посетят историческия център на Истанбул – ще имат възможност да разгледат самостоятелно Капалъ чарши или Египетския пазар/пазара на подправките.

След обяд (по желание) - посещение на ФОРУМ ИСТАНБУЛ и посещение на Аквариума (транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).
Аквариум Turkuazoo:

Той се води един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят . Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра./ Входна такса за посещение на аквариума Тюркоазу - 29.50 турски лири/

Туристическа програма по желание- Модерния град:

Тази туристическа програма се заявява и се заплаща предварително в България - 15 лв на човек

Около 20.00 часа нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата европейска част на Истанбул с модерните квартали на града : кв. Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе,кв.Шишли и Меджидие кьой и преминаване по първия въжен мост над Босфора в Азиатската част на града до хълма Чамладжа с невероятна панорама към Босфора и града – кратка спирка за снимки и чаша турско кафе.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска.

ПОДАРЪК - Екскурзия до Принцовите острови:

Пътешествието по Мраморно море с ферибот до Принцовите острови трае около 1,45 ч.

Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин) е 50 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 70 турски лири.

Екскурзията до Принцовите острови е подарък от туристическата агенция, но тези, които не желаят да ги посетят, имат свободно време в Истанбул.

Отпътуване за Одрин. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. В 19.00 часа - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора около 23.00 часа .

ЗАБЕЛЕЖКА:

Входните такси за посещаваните обекти и музеи се заплащат на място в Истанбул и влизането в обектите е по желание


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт .

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.